16 Aralık 2012 Pazar

Yavru Balıklar Nasıl Beslenirler?

Öncelikle yazımıza başlamadan bir kaç noktaya değinmek istiyorum. Bu yazının yazılmasında JBL’in Akvaryum Balıklarının Doğru Beslenmesi broşürünün büyük payı bulunmaktadır ve yazımızda da JBL’in yemlerinden örnek vereceğiz.
Hassas bakımla berat, balığa uygun parçacıklar sayesinde karışık akvaryumlarınızda bile mutlu olmanız için uzun süre beklemenize gerek kalmayacak. Burada bazı öneriler, bu minik balık yavrularının sağlıklı ve dirençli şekilde büyümesini sağlayacaktır:
“Yeni doğmuş balık organizmasında önemli olan mesele, büyümek, büyümek ve tekrar büyümektir. Bu yüzden genç balık, içeriği organizmalarının hızlı şekilde büyümesini sağlayacak yemlere ihtiyaç duyar.”
img 0595 Yavru Balıklar Nasıl Beslenir?
Yaşamlarının ilk birkaç haftası boyunca genç balıklar, her neredeyse yemek yemeden vakit geçiremezler. Günde en az 4-5 vakit beslenmekte olup, bu birkaç haftadaki büyüme eksikliklerini ileride asla telafi edemezler. Birçok insanın bu hobiye ilk başladığında beslediği balık lepistes veya diğer canlı doğuran türleridir. Bizde bu balıklar üzerinden devam edelim. JBL Novo Baby büyütme yemi, tane büyüklüğüne göre derecelendirilmiş üçlü settir. Bunlar Novo Baby 01, Novo Baby 02 ve Novo Baby 03′tür. Yavru balıklar ilk doğdukları andan itibaren sağlıklı şekilde yetişmiş olgun bir lepistes oluncaya değin bu besleyici sete ihtiyaç duyacaktır.
Novo Tom: Canlı doğuran tür yavrularının büyümesi için geliştirilmiş, en uygun içerikli toz yemdir. Yeni doğmuş lepistes yavruları istenilen boyutlara gelinceye kadar büyüme süresince JBL NovoTom ile beslenmelidir. Yüksek oranda protein ve mineralleri içerir, yavru balığın sağlıklı şekilde büyümesini sağlar.
JBL Novo Temia Deniz Karidesi yumurtaları: Genç balığın mükemmel şekilde büyümesini ve yumurtadan çıktıkları andan itibaren balığın hastalık yapan bakterilerden korunmasını sağlar. Yumurtalar yoğun şekilde havalandırılmış tuzlu suda ve bazı tuzlu su yengeçleri ile yumurtadan çıkmış nauplii yavru balıklarla beslenirler. Artemia nauplii güvenli bir şekilde yavrulayıp, herhangi bir zorlukla karşılaştığında JBL NovoSal artemia tuz kullanılır. Bir veya 3/4 litre JBL NovoSal, bir veya daha fazla adaptör ve bir artemia süzgeci, yumurtalardan yavruların çıkmasını ve kolaylaştırmaya yarar. (Yumurtadan hızlı şekilde çıkışması için en yüksek ısı olan) 24-28 derecede 24-48 saat içerisinde naupliiler yumurtadan çıkarlar. Yemlendikleri zaman, herhangi bir boş veya kırılamayan yumurta olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi durumda yavru balığın bağırsakları zedelenebilir ve ölümüne varacak sonuçlara yol açabilir.
JBL Nobilfluid: Çok ince taneli, sıvı yem ve özel olarak yüksek değerli vitaminlerle, (charcin, barbells vs) yavru balıkların ihtiyacını karşılamak için özenle imal edilmiştir. Damlalıklı ambalajlı ile sıvı formasyonu, yavru balıkların sayısına göre en güzel şekilde dozajlamayı sağlayabilirsiniz. Yüksek kaliteli besinler ve yaşamsal değer içeren vitaminler, bu ufak balıkları koruyup, ilk yüzüşlerini özgürce yapmalarını, güçlü ve hızlı şekilde büyümelerini sağlar.
Yazının girişinde de belirttiğimiz gibi kaynak JBL’in Akvaryum Balıklarının Doğru Beslenmesi broşürüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder